+358 40 900 0770

asiakaspalvelu@muuttokarhut.fi

Muuton suunnittelu ja muuttaminen

Muutto edessä ja ajatukset solmussa kaikista hoidettavista asioista? Muutto on aina stressaavaa, sitä tuskin voi koskaan välttää. Perinpohjaisen suunnittelun ja hyvän muuttokumppanin avulla muuttaminen voi olla kuitenkin paljon huolettomampaa ja sujuvampaa. Tehokkaan ja onnistuneen muuton lähtökohtana on siis huolellinen esivalmistelu, mutta mitä kaikkea se pitää sisällään?

Mitä muuton suunnitteluun kuuluu?

Kun suunnittelet muuttoa kartoita, mitä kaikkea sinun tulee tehdä siihen liittyen. Listaa asiat, jotka sinun täytyy muistaa hoitaa hyvissä ajoin ennen muuttoa, hieman sitä ennen, muuton aikana, ja muutettuasi uuteen asuntoon. Tee listoja, ja vedä kohtia yli, kun olet saanut homman hoidettua. Tämä konkretisoi sinulle koko urakkaa, ja samalla osoittaa, että muutto edistyy jo valmisteluvaiheessa. Nappaa talteen kätevä muuttajan muistilista, johon on listattu kaikki muuton yhteydessä yleisesti muistettavat, tärkeät asiat. Myös kotimuuton muutto-ohjeet saattavat helpottaa urakkaasi. Seuraavaksi onkin vuorossa muuttotarvikkeiden ja sopivan muuttokumppanin valinta.

Valitse muuttokumppanisi harkiten

Onko sinulla muuttolaatikoita omasta takaa? Ehditkö hoitaa vanhan asunnon loppusiivouksen asuntojen vaihtaessa omistajaa viikonlopun aikana? Jos et ole varma, mitä kaikkia asioita pitäisi huomioida muuton yhteydessä, kysy neuvoa asiantuntevalta muuttoliikkeeltä, joka osaa suositella sinulle oikeat palvelut ja tarvikkeet. Muuttoliikkeen valinnassa kannattaa huomioida, että mitä monipuolisemmin muuttofirma tarjoaa muuttopalveluita, sitä helpompaa muuttosi on, kun saat keskitettyä kaikki palvelut yhdelle toimijalle.

Mitä pakkaamisessa ja muuton valmistelussa tulee huomioida?

Aloita pakkaaminen niin aikaisin kuin mahdollista. Pakkaaminen kestää useimmiten aina arvioitua kauemmin ja irtaimistoa löytyy enemmän kuin sitä muistaa olevan. Jos siis haluat välttää kiirettä ja stressiä, älä jätä pakkaamista viimeisiin päiviin. Merkitse muuttolaatikot mahdollisimman selkeästi ja tee merkinnät niiden pitkälle sivulle. Merkinnät auttavat sinua laatikoiden purkuvaiheessa, mutta niiden avulla myös muuttomiehet tietävät, mihin laatikko viedään. Voit merkata laatikon sivuun esimerkiksi ”Keittiö, astioita”.

Vältä pieniä pusseja ja nyssyköitä. Muuttolaatikot ovat irtaimiston muuttamisessa paras ratkaisu, sillä ne ovat kestäviä ja niiden lastaaminen muuttoautoon käy nopeasti ja vaivattomasti. Näin myös itse muutto sujuu tehokkaasti.

Miten pääsen eroon ylimääräisestä tavarasta?

Muuton yhteydessä on hyvä kurkistaa kriittisellä silmällä vaatekaappiin sekä arvioida esineiden ja kalusteiden käyttöarvo itsellesi. Jos haluat esimerkiksi ostaa uuteen kotiin uusia kalusteita, tai muutat pienempiin tiloihin, muuton yhteydessä kannattaa hankkiutua eroon kaikesta tavarasta, joka ei enää mahdu uuteen kotiin, tai jolle ei ole enää käyttöä. Jos aloitat tavaroiden erottelun ajoissa, ehdit lahjoittaa, antaa eteenpäin ja vaikkapa myydä kirpputorilla. Jos et ehdi, kannattaa valita muuttoliike, joka kuljettaa tavarat muuton yhteydessä esimerkiksi kierrätyskeskukseen. Jos taas osa irtaimistosta on sinulle arvokasta, mutta se ei mahdu uuteen kotiisi, välivarastointi voi olla oikea ratkaisu tarpeeseesi.

Muuttokarhut on monipuolinen muuttokumppani

Muuttokarhut Oy toteuttaa muutot monipuolisesti, halutessasi avaimet käteen -palveluna. Meiltä saat perusmuuttopalveluiden (muuttomiehistö, muuttoauto ja kuljettaja, irtaimiston muuttaminen) lisäksi muun muassa vuokralaatikot, pakkauspalvelun, kierrätyspalvelut ja lyhyt- tai pitkäaikaisen välivarastoinnin. Halutessasi hoidamme myös vanhan asuntosi loppusiivouksen ja uuden asunnon muuttosiivouksen. Jos kiinnostuit palveluistamme, ja haluat muuttoosi luotettavan ja monipuolisesti palvelevan kumppanin, tutustu tarjoamiimme kotimuuttoihin tai yritysmuuttoihin ja ota yhteyttä!