+358 40 900 0770

asiakaspalvelu@muuttokarhut.fi

Valmistautuminen muuttoon

Oletko muuttamassa? Aloita valmistautuminen muuttoon ja muuton suunnittelu ajoissa, niin säästät aikaa ja hermoja.

Hyvissä ajoin aloitettu suunnittelu ja huolellinen pakkaaminen edistävät sitä, että muutto sujuu mahdollisimman mutkattomasti ja kustannustehokkaammin. Turvallisuudestakaan ei kannata tinkiä.
Usein tehokas muutto ja muuttofirman käyttö itseasiassa säästää sekä hermoja, mutta myös rahaa.

  1. Valitse hyvissä ajoin muuttofirma, päättäkää yhdessä, mitä teet itse ja missä vaiheessa tarvitset apua. Varmista muuttofirmalta muuttolaatikoiden tarvittava määrä. Apua voi myös tarvita suunnittelussa, pakkaamisessa, kalusteiden purkamisessa tai niiden asennuksessa. Muuttofirmalta saa neuvoja, miten tavarat ja varsinkin särkyvät esineet, esim. peilit, kattokruunut ja arvoesineet pakataan huolellisesti ja toimittavat myös pakkausmateriaalit.

  2. Muuttoa voi tehostaa paljon sillä, mitä tekee ennakkoon. Suunnittele tavaroiden sijoittelu ja huonekalujen paikat uudessa kodissa jo mahdollisimman valmiiksi. Pakkaa tavarat ja tarvikkeet laatikoihin suunnittelemasi järjestyksen mukaisesti. Näin kaikki tavarat ovat muutossa jo lähellä lopullista sijoituspaikkaa, eikä niin, että keskellä olohuonetta on iso pino holtittomasti pakattuja muuttolaatikoita.

  3. Esivalmistelut: mieti etukäteen mihin huoneeseen mikäkin pakattava tavara menee. Merkitse laatikot selkeästi, tee pohjakartta valmiiksi ja merkitse, mihin huoneeseen mikäkin laatikko tai huonekalu menee. Numeroi huoneet ja merkitse laatikot niiden mukaan, tai merkitse ”keittiö”, ”olohuone” jne. Vältät myös suurimmat yllätykset, kun mittaat suurimmat huonekalut, riittääkö oviaukkojen mitat ja mahtuvatko ne huoneisiin. Tällainen valmistautuminen muuttoon nopeuttaa itse muuttoprosessia huomattavasti.

  4. Suojaa tavarat ja huonekalut huolellisesti. Kysy neuvoa, jos teet itse suojauksen. Pakkaa helposti rikkoontuvat tavarat ja huonekalut erityisen huolellisesti. Älä pakkaa laatikoita liian täyteen ja varmista, että laatikot menevät hyvin päällekkäin. Älä tee liian korkeita pinoja.

  5. Miten muuttolaatikot ja huonekalut löytävät uudessa paikassa oikeille paikoille? Kohteessa voi olla joku neuvomassa muuttomiehiä tai teippaa pohjakartta ovensuun viereen. Pohjakartan avulla tavarat menevät heti oikeisiin huoneisiin tai ainakin lähelle lopullista sijoituspaikkaa. Voit merkitä kaikki huoneet omilla numeroilla ja merkitä muuttolaatikot numeroiden mukaan. Tämä nopeuttaa muuttoa. Jos ei ole tarkempaa opastusta, niin ainakin kirjat viedään lähelle kirjahyllyä, lasten tarvikkeet lasten huoneeseen ja keittiötarvikkeet keittiöön.

  6. Aloita muuttoraivaus ajoissa. Raivaa ylimääräiset tavarat tai vaatteet pois tieltä jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Kierrätä ne, mitä et ota mukaan. Heitä pois, myy tai anna hyväntekeväisyyteen. Muuttofirma auttaa myös kierrätysasioissa.

  7. Kun pakkaat tietokoneet, musiikkilaitteet, tv:n tai muuta elektroniikkaa, kannattaa jo purkuvaiheessa merkitä, mikä johto kuuluu mihinkin laitteeseen. Tämä helpottaa jälkiasennusvaihetta, eikä tarvita
    it-asiantuntijoita ratkaisemaan pulmia ja etsimään piuhakaaoksesta kullekin laitteelle kuuluvia johtoja. Elektroniikkalaitteet olisi hyvä puhdistaa tai imuroida kevyesti ennen muuttoa.

Muuttokarhut on luotettava ja palveluhenkinen kotimainen perheyritys, jolla on pilkettä silmäkulmassa. Teemme niin koti–, yritys-, kuin julkisten organisaatioiden muuttoja ja palvelemme pääkaupunkiseudulla. Muutokarhujen periaatteena on auttaa tekemään muutosta mutkaton laadukkaalla kokonaispalvelulla.

+358 40 900 0770
asiakaspalvelu@muuttokarhut.fi