+358 40 900 0770

asiakaspalvelu@muuttokarhut.fi

Valmistautuminen yritysmuuttoon

Oli sitten kyse muutosta uusin tiloihin tai siirto olemassa olevien tilojen puitteissa, hyvä valmistautuminen ja selkeä projektisuunnitelma on muutossa kaiken a ja o. Kaikkea ei kannata tehdä itse, vaan suunnittelu kannattaa tehdä yhdessä muuttoalan ammattilaisen kanssa ja valmistautuminen yritysmuuttoon huolella auttaa sinua sujuvaan lopputulokseen.

Hyvä muuttosuunnitelma ja muuton projektointi mahdollistaa sen, että yrityksen toiminta ei koe muuton takia katkoksia ja toimintavalmius säilyisi koko ajan. Hyvin suunniteltu muutto tapahtuu mutkattomasti, rivakasti ja kustannustehokkaasti.

Valmistautuminen yritysmuuttoon:

  1. Suunnittele ajoissa: Suunnittelutyö kannattaa aloittaa ajoissa. Muuton suunnittelu uusiin tiloihin tai jo olemassa oleviin tiloihin kannattaa tehdä yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Pyydä muuttoyrityksen edustaja arviokäynnille mahdollisimman aikaisin.
  2. Milloin muuttaa? Mieti, miten muutto voidaan ajoittaa liiketoiminnan kannalta mahdollisimman sopivaan aikaan ja miten kaikki muuton vaiheet aikataulutetaan. Suunnittele muuttoa hyvissä ajoin muuttoammattilaisen kanssa, jolloin pystyy varaamaan tarvittavat ammattilaiset hyvissä ajoin ja optimoida toteutus toimivasta muutosta, vaikka vielä tarkkaa muuttopäivää ei olisikaan tiedossa.
  3. Kuka vastaa? Projektilla pitää aina olla joku, joka vastaa kokonaisuudesta, jotta muutosta ei tule kaaosta. Muuttoprojektin voi antaa koordinoitavaksi muuttoyritykselle tai pohdi löytyykö oman yrityksen sisältä muutosta vastaava henkilöä, jolla on osaamista sekä aikaa hallinnoida kokonaisuutta.
  4. Selkeät vaiheet: Hyvässä projektisuunnitelmassa on selkeät vaiheet. Asiantuntija voi auttaa varmistamaan, ettei mikään tärkeä osa-alue unohdu. Karkeat vaiheistukset kannattaa pohtia kolmen näkökulman kautta: Mitä ennen muuttoa pitää tapahtua, mitä muuton aikana tapahtuu ja mitä muuton jälkeen tapahtuu.
  5. Kuka avuksi muuttoon? Omiin tarpeisiin sopivimman muuttoyrityksen valinta on tärkeää. Yhteistyökumppaniksi kannattaa valita kokenut osaaja, jolla on tietoa ja taitoa ja kokemusta nimenomaan yritysmuutoista varsinkin jos tarvitaan muuttamiseen. Hyvä muuttoyritys pystyy myös optimoimaan järkevimmän muuttotavan ja ennakoida, montako autoa tai montako muuttomiestä tarvitaan.
  6. Missä vaiheessa tarvitaan apuja: Muuttofirman apua voi hyödyntää pakkaamisessa, huonekalujen purussa, sekä yhtä lailla laatikoiden purkamisessa tai huonekalujen asennuksissa, materiaalien ja vanhojen huonekalujen kierrättämisessä tai hävittämisessä.
  7. Mitä tarvikkeita tarvitaan? Muuttoyritykseltä voi saada muuttoauton ja kuljettajien lisäksi muuttolaatikoita ja pakkaustarvikkeita, projektinjohtajan, pakkaus ja suojaus tarvikkeet ohjeistukset.

Muuttokarhut on luotettava ja palveluhenkinen kotimainen perheyritys, jolla on pilkkettä silmäkulmassa. Teemme niin koti–, yritys-, kuin julkisten organisaatioiden muuttoja ja palvelemme Pääkaupunkiseudulla. Muutokarhujen periaatteena on auttaa tekemään muutosta mutkaton laadukkaalla kokonaispalvelulla. Arvomme perustuvat aitoon välittämiseen, yksilölliseen kohtaamiseen sekä Karhun kekseliäisyyteen. Jos sinulla on muutto edessä, ole yhteydessä. Suunnitellaan, miten isompikin muutto kannattaa toteuttaa mutkattomaksi:

+358 40 900 0770
asiakaspalvelu@muuttokarhut.fi